Eerste GCF voorbereidingsdag in Nederland

De kop is eraf! De eerste GCF-trainingsdag is een feit. Op 11 april 2023 vond bij Geertjan en Janneke Alkema in Schijndel de eerste training plaats als voorbereiding op het GCF-examen van de Fine Art Trade Guild. De cursist had zich goed voorbereid zodat we meteen aan de slag konden met het bespreken van diverse onderwerpen. Er kwamen dingen ter sprake over de theorie uit de GCF-studiegids, en aan de hand van de 120 examenvragen werden verschillende onderwerpen behandeld. Er waren praktische vragen over onder andere het conserverend inlijsten, het bevestigen van textiel op een ondergrond en het opspannen van een borduurwerk door middel van rijgen. Ook het opspannen van een canvas doek werd uitgelegd en voorgedaan. Natuurlijk kwam ook het examen zelf ter sprake. Hoe verloopt het GCF-examen? Aan welke eisen moeten de inlijstingen, die ingeleverd moeten worden, voldoen. Van groot belang voor het examen is de kennis over de vier inlijstniveaus, de passe-partoutkartons en het gebruik van de diverse tapes en lijmsoorten.

Al met al een intensieve en zinvolle dag waarin veel kennis over en weer is gedeeld. We zijn ervan overtuigd dat deze kandidaat het examen met vertrouwen tegemoet kan zien!

Janneke teaching
Janneke Study Guide

Op 11 april 2023 vond de eerste GCF-voorbereidingsdag plaats in Nederland. Op de foto zie je Janneke die aan de cursist laat zien hoe je een borduurwerk opspant. Dit is één van de examenvereisten.

Hier vind je meer informatie over de GCF en GCF Advanced voorbereidingsdagen.